Om mig

Min baggrund
Jeg er uddannet skabende teaterperson og drama-lærer fra Finland.

Desuden har jeg en massage-og coach-uddannelse (Nordlys Center, Silkeborg), en uddannelse i kunst- og kulturledelse (University College Sjælland), en yogalæreruddannelse (Hamsa Yoga, København) og jeg har i de sidste 25 år studeret yoga, meditation, fysisk teater, sang og dans med mange inspirerende lærere. I 20 år var teater min hovedbeskæftigelse. Læs om Teater Astra her.

Jeg er født i Helsinki (1970) og vokset op i den finske kultur, hvor naturen har en stor betydning. Jeg besøger Finland jævnligt – og det giver mig ro, glæde og grounding at færdes i den finske natur.

Jeg har boet i Danmark siden 1997, er dansk gift og mor til to voksne børn. Jeg er taknemmelig for mit mangfoldige liv med to kulturer – noget, som forhåbentlig gør mig i stand til at se tingene fra flere, end de vante vinker.

Min yoga-historie
Jeg har dyrket yoga siden 1995 – med nogle års pauser og med flere forskellige undervisere og stilarter.

Jeg startede i Helsinki med Ashtanga yoga, som jeg var vild med: Jeg var ung, stærk og smidig – og oplevede en vild flow i de fysisk krævende Ashtanga-timer.

Siden blev jeg mor og nød den rolige gravid- og efterfødselsyoga i Skandinavisk Yogacenter, Århus. Så gik der flere år med en træt forældre-krop, søvn-underskud og en stressende hverdag med dejlige, krævende småbørn… Hver gang jeg dog vendte tilbage på en yoga-måtte, var der en stærk, beroligende følelse af at vende hjem i mig selv!

I takt med at børnene voksede, voksede også min lyst til at blive i mig selv mere – og yoga + meditation vendte mere aktivt i mit liv. Jeg begyndte at meditere mere – og begyndte at indse, at alt det fysiske, kunstneriske og åndelige arbejde, som jeg havde lavet i årevis, hænger godt sammen og beriger hinanden.

Jeg har taget en yogalæreruddannelse i Hamsa Yoga og i dag er det mig en stor glæde at inspirere mennesker til at mærke sig selv – kropslighed, ro, glæde.

For tiden dyrker jeg selv både hatha og vinyasayoga – samt min egen, sansebaseret, lystbaseret yoga – alt efter humør, energiniveau og behov. Yoga er blevet til en naturlig del af mit liv, som hele tiden er i forandring – ligesom Livet.

Teater og yoga

(Fysisk) teater og yoga har mere til fælles, end man umiddelbart tror: I begge arbejder man med krop, følelser og bevidsthed, arbejdet sker i “nuet” – og det, som sker ofte er lidt magisk. Det, som sker, kan være svært at dokumentere eller bevise – men når det fungerer, beriger, løfter og inspirerer det dem, som er en del af oplevelsen.

Gennem teater har jeg igennem årene forsøgt at udtrykke det, som er vigtigt – og det, som er vigtigt har jeg undersøgt og mærket på min krop, bl.a. via teaterøvelser, yoga og dans.

Det fysiske teater, som jeg hovedsagelig har arbejdet med, tager udgangspunkt i kroppens intelligens. Som fysisk skuespiller træner og arbejder man med improvisation, impulser, kontakt, lytning, rytme, tempo, timing, krop i rummet …

Via mit arbejde med teater, har jeg lært et stole mere på kroppen og dens sansninger, end på “intellekt” og “rationalitet”. Jeg har lært at mærke og sanse dét, som ér, her og nu, fremfor en intellektuel idé eller analyse om, hvordan tingene hænger sammen.

Jeg har lært at stole på min krops intelligens.