Krop, Undervisning

Børneyoga og -massage

bh_massage_7-1024x768

For flere år siden – allerede inden mindfullness for børn blev en hit – begyndte jeg at beskæftige mig børnenes ro, kropslighed og fordybelse. Det var tydeligt for mig at mærke – både som mor og som skuespiller og underviser – at nutidens børn nemt bliver overstimulerede, og at de ikke bliver støttet i at søge ro og fordybelse.

At mærke sin krop – og dermed sig selv – er efter min mening en forudsætning for at udvikle sig til et empatisk og selvstændigt menneske. I vores kultur bliver kroppen ofte set som noget, vi skal træne (for at holde os sunde) og som vi konkurrerer med (sport). I yoga og massage får børnene en mulighed for at mærke deres krop indefra – uden konkurrence, i en atmosfære af accept og leg. Og de får lov til at gøre noget godt for hinanden; tage sig af hinanden med hjælp af de enkle massager, de giver til hinanden.

Jeg har undervist i yoga og massage i aldersgruppen 3-16 år (i børnehaver, skoler, sfo´er). Næsten alle børn og teenagere (også “de vilde drenge”) udtrykker en begejstring for især massagen. Det er, som om at de får et frirum fra alt det de hele tiden skal – til at slappe af og bare at være … At være sig selv?

bh-massage-2-828x1024

bhmassage-889x1024