Krop, Undervisning

Barn- til barn massage

Uanset hvilke børn og unge jeg underviser, er massage altid et af de største hits. Det er, som om at de fleste bare hungrer efter at blive berørt! De glæder sig til massagen, som jeg ofte afslutter mine yoga- og dramatimer med.

massage lille

Der er mange grunde til, at det giver mening at lære børn og unge at massere hinanden. En af de største er, at hjælpe børnene ”tilbage til kroppen” – at hjælpe dem mærke sig selv. Det er der efter min erfaring rigtig meget brug for i den tid, vi lever i.

Jeg ved ikke hvorfor vi normalt berører hinanden så lidt…? Jeg kan kun sige, at det er tydeligt at se, at 95% af de børn og unge, som jeg har undervist, nyder at blive berørt under massagen.

massage

Til mine timer skiftes børnene til at massere hinanden, så alle både får og giver massage. Man lærer noget forskelligt af begge roller: Som giver lærer man bl.a. at bruge sine hænder godt og give sin opmærksomhed til et andet menneske – og som modtager lærer man bl.a. at modtage venlighed (som ikke altid er så nemt, som man skulle tro) og slappe af. Der er lavet undersøgelser, som fortæller, at barn- til barn massage desuden kan forebygge mobning og stress, samt øge trivsel, selvværd, kropsbevidsthed og empati –
helt klart værdier, som jeg er glad for at være med til at øge 🙂