Kraft, Kreativitet

Kraft

Kraft betyder for mig: Fysisk, psykisk, emotionel, spirituel styrke – og fleksibilitet. For styrke uden fleksibilitet giver stivhed – og et stift fysik, psyke, følelsesliv eller spiritualitet er efter min mening ikke noget at stræbe efter.

ana-forrest
Powerkvinden, yogalæreren Ana Forrest

Kraft er balance og vågenhed. Tilstedeværelse, jordforbindelse. Flow, autencitet, kreativitet. Mod.

Jeg har ofte oplevet situationer, hvor folk bliver bange for min kraft. Jeg har også selv været bange for den – for jeg forstod ikke kraften, som strømmede i og igennem min krop. Det har taget mig en del år at forstå og blive rigtig gode venner med min styrke. At stå på scenen har været meget lærerigt.

Men uden for scenen har det været sværere for mig at vide hvordan jeg skal forholde mig til min livlige, energifyldte krop og sind. Førhen gjorde jeg det, som jeg havde lært i min kultur (både Danmark og Finland): Gjorde mig mindre og undertrykte min kraft. Tilpassede mig – indtil jeg ikke kunne have det mere, og indtil jeg blev vred.

Der er så mange misforståelser omkring kraft i vores kultur. Mange tror fx. at mænd har mere kraft end kvinder (godt nok har de større muskelkapacitet, men det betyder kun mere fysisk styrke – ikke andet). Mange tror også, at mennesker med stærk udstråling er egoistiske – men kraft kan i den grad bruges til at gøre meget godt i verden: Powerfyldte mennesker har kontakt til deres vilje og handlekraft – og hvis der også er kontakt til hjertet, kan mirakler ske!

Et menneske uden kontakt til sin egen styrke opfører sig offer-agtigt og følger andre. Han/hun ved ikke hvad han selv vil eller står for, og søger accept fra andre, ved at være og gøre ligesom dem. Uh, jeg bliver smådeprimeret bare ved at skrive om det…

Man kan aktivere sin livskraft ved at bevæge sig, danse, meditere, lytte indad, lytte til og være sammen med inspirerende, powerfulde mennesker, finde kunst, som resonerer med ens power, være i og mærke naturen/naturens kraft, ride, synge, køre motorcykel, lytte til powerfyldt musik – og især ved at være modig og gøre det, du brænder for! Grrr!

lion-03