Kraft, Kreativitet

Filmstjerne-drømmen

Hvorfor vælger man at stå på en scene? Hvorfor ønsker man at blive kigget på?

Som barn var jeg meget betaget af gamle amerikanske musicals med de smukke kvinder og mænd: De kunne synge og danse, de talte om kærlighed, de var lysende, der var plads til liv og store følelser. Jeg ønskede derfor at blive til skuespiller – nærmere sagt en filmstjerne fra 1940-tallet. Jeg ønskede at blive lige så smuk, dansende, lysende og elsket som dem.

10506772_1

Nu er jeg voksen, og selvom jeg ikke er blevet til filmsjerne med en glamourøs karriere, er jeg dog blevet til skuespiller: Jeg har danset og sunget på scenen, mærket og spillet store følelser, været smuk (og grim) og lysende på en scene.

Vi skuespillere vil elskes af vores publikum. Men vi vil også give kærlighed: Vi giver så meget af os (dem af os, som tør), og håber på at publikum tør tage imod det. Det er derfor vi står der, selvom det ikke alltid lykkedes.

Jeg ønsker at blive kigget på, så folk kan spejle sig i det, som de ser. Det interesserer mig ikke at blive omtalt som “dygtig” eller “talentfuld”. Det interesserer mig at ramme publikum med noget, som er større end mig eller dig. Livets mysterium, måske. Fælles kærlighed til livet, måske. Eller noget mere jordnært.

Tiia-Kotkas-i-Lyst-og-Længsel-300x265