Kraft, Kreativitet, Krop

Energi

Jeg tager i denne blog fat i nogle store begreber – som her:
Energi.
Hvad mener jeg, når jeg taler om energi?

new-energy-big

Energien gør os levende – frem for at være døde. Det er den, som strømmer og bevæger sig i vores krop, ud fra os (udstråling) og imellem os. Man kan ikke se den med øjnene – men man kan træne sig i at blive bedre og mere nuanceret til at mærke den.

Vi i den vestlige verden har ikke så megen tradition for at tale om energier, som de har mange steder i Østen: Al kampsport er baseret på tanker og viden om energi (qi / chi). Det er yoga også (livsenergi = prana). Indisk viden om chakraer handler om energi, ligesom meridianer i kinesisk medicin og akupunktur gør det.

I Europa har vi haft for vane at brænde folk, som mærkede og talte om energier – som “hekse”! Så måske er det ikke så underligt, at man mange steder stadig er bange for at tale om dem.

energyman-web

Som fysisk skuespiller og massageterapeut arbejder jeg ofte med ting og begreber, som jeg “bare” fornemmer – også selv om jeg ikke altid ved hvordan det ville blive defineret med en videnskabelig tilgangsvinkel. Jeg eksperimenterer i situationen og er åben over for at mærke det, som jeg nu mærker. Denne åbenhed har bragt mig til hvor jeg er nu, og har givet mig en masse erfaringer, som jeg beskriver i denne blog, og erfaringer som jeg underviser i.

Uden tanken om “energi” ville meget af mit arbejde føles tomt. Hvorfor ville jeg fx. lægge min hånd på en persons ryg i en massagesituation, hvis ikke jeg troede på, at der strålede energi fra min hånd? Hvis det kun var fysisk varme, som min klient havde brug for, kunne han/hun jo lige så godt bruge en varmepude på sin ryg, ikke?

Sun_in_hand_solar_energy_solenergi_537x356

Og hvorfor ville jeg stå på en scene, hvis ikke jeg troede, at min energi kunne røre publikummet? Hvis det kun var historien, som rørte, kunne menneskerne jo læse den som en roman i stedet for at komme i teatret og mærke det levende menneske, som spiller lige foran dem – og forhåbentlig leger med energi.