Det eksistentielle, Kreativitet

Børn

”Børn er lige så intelligente som voksne, de har bare mindre livserfaring”. Jeg kan ikke huske, hvem har sagt det, men jeg er meget enig. Tiia Söpönen kopi

Børn er skønne. Børn er dejlige. Børn er eksemplariske i at være i nuet og i at reagere ægte, uden filter. Der var for nylig en fin artikel i Politiken om hvor meget mange af nutidens børn savner kontakt til deres forældre. Rørende læsning.

http://politiken.dk/debat/ECE2462042/det-er-chokerende-hvor-mange-boern-der-savner-kontakt-med-deres-foraeldre/

Ingen forældre er perfekte. Alle begår ”fejl”. Ingen kan være ”til stede” hvert øjeblik. Men ligesom forfatteren til artiklen, forstår jeg ikke helt, hvorfor så mange af os har det så svært med at være til stede sammen med vores børn.

Børn er fødte yogier.
Børn er født kreative.
Børn er fødte kunstnere.

Jeg har lært så meget af mine børn, og af andres børn. Jeg har lært, og stadig lærer om: Tilstedeværelse, åbenhed, nysgerrighed, hjertelighed, kropslighed, kærlighed. lapset ja kanit Jeg husker godt, hvor hårdt det til tider var at være mor til små børn!
Men jeg husker også, hvor meget kærlighed jeg fik af dem, hver dag. Ubetinget kærlighed. Og jeg skulle ikke andet end tage imod.

Krop, kraft og kreativitet… Kig på dine børn. Støt dem i at bevare kontakt til disse tre – og lær af dem. Det er en gave for dem – og for dig.